8 Martie

În oraş e lărmuială ca-n preajma Crăciunului. Ele, toate, au privirea senină şi-un zâmbet discret, conținut. Sunt aranjate, misterioase, sexi, frumoase, impetuoase.
Sunt conştiente de puterea lor, de fascinația pe care o exercită asupra noastră prin câteva pliuri, 4 cute, 3 falduri, toate ambalate în moliciunea cărnii, în felul în care se mişcă şi comunică.
Aspecte care ne atrag dincolo de instinct de conservare, înțelegere, puteri.
Aceste ghemuri de uitături, pasiuni, incote, chicote, chiote. Aceste chivote fundamentale.
Caliciile fructelor posibile.
Legătura directă cu Universul, fereastra noastră spre Cosmos.
Iluzia ne-morții.

Toate, fără excepție, pân’ la urmă…

Azi dimineață, în față la hotel Bucureşti, un domn cu “aer şi maniere de arhitect”, se mângâia cu o mână pe burtă iar cu cealaltă făcea gesturi largi în timp ce negocia c-un nene libidinos, bătrâior, cu expresie de coiot rânjind.
Mi-am legat şireturile cât să mai casc gura, discret, juma’ de minut.
Miza, ea, asista la discuție. Fuma.
Băieții au bătut palma, iar ea a mers cu domnul, ăl mai bătrân.
Cine ştie câte guri hrăneşte şi ea.
La mulți ani şi ei!

La întoarcere, peste două ceasuri, un guşter cu gleznele goale şi pantaloni negri cu turu’ lăsat, şapcă gangsta şi barba decupată atent, ca la Prince, ardea la bani vreo 4, 5 italience, sau poate evreice, strânse ciopor să-l înfrunte.

El le cerea euro, ele spuneau că au doar lei. El spunea că nu-i deajuns. Ele nu-l credeau şi bine făceau. In engleză livrau, şi unii şi alții.
La mulți ani şi lor!

În afară de ce-am văzut, aşa, la prima mână, mai sunt acele femei care ne trimit pachete în sacoşele de rafie care ne stânjenesc pe noi, ăşti cu şcoală, ce “ne-am realizat” pe la oraş.
Sunt femei care-au “ieşit de pe piață”, nu mai sunt sexi.
Ele au degetele nemeritat de groase, de la muncă. Ne cer înapoi borcanele şi cofrajele de ouă şi cutiile cu capac. Şi sacoşele. Şi iar ne deranjează.
Da’ suntem ok cu placintele şi chiftelele şi sarmalele şi ciorba şi răcitura şi şnițelele. Şi cu ouăle proaspete “de țară”, cum le zicem acu’, realizați şi conectați în permanență.

La ce? Conectați…

Acele femei care ne deranjează când ne sună din magazin, c-au găsit ceva la ofertă, şi dacă vrem şi noi…
Sau ne sună să întrebe dac-am mâncat sau ne spun să ne îmbrăcăm, deşi noi ştim.

La mulți ani şi lor!

Sau acele femei, multe, care-şi primesc urările prin telefon, că-s prin lume. Îngrijesc bătrâni, fac curățenie, fac de toate.
Şi-s mame, departe. Ce-o fi şi la ele-n suflet…
La mulți ani şi lor!

La mulți ani, fetele!
Băieții v-ă iubeşte